Akat aukialla,läskit Lapualla, rakkaalla kisalla on monenlaisia nimiä. Kyseessähän on siis naisohjaajille tarkoitettu englantilaisten kanakoirien kenttäkoe, joka käydään Lapualla. Tänä vuonna kisaan osallistui 16 ekipagea.

Osallistuin kisaan sekä Pojun että Bean kanssa. Jari pääsi mukaan Kepon eli kennelpojan roolissa, jonka tehtävänä on kulkea taustajoukoissa ja talutella koiria ja ennen kaikkea olla hiljaa. Aamupäivällä kepo tuppasi vielä neuvomaan, mutta saatuaan pari tuimaa katsessa ymmärsi vaieta.

DSC_0477.jpg

Poju, luottoponi, esitti aivan mahtavaa hakua. Se otti seisonnan ojan varteen, matkaa oli lähemmäs 300 m. Ennen kuin ehdin lyllertää toimintaetäisyydelle, lintu lähti omia aikojaan. Poju ei lähtenyt perään, vaan hyppäsi ojan toiselle puolelle ja otti siellä uuden seisonnan. Sain toimintaluvan, Poju lähti nostoon, mutta lintu oli jo lähtenyt pois eikä sitä saatu enää seisontaan. Ryhmänsä ainoana Pojulla linnunotto ja sillä tie jatkui iltapäivälle.

Bea haki upeasti, vaikka me emme usein ole kahdestaan pellolla olleetkaan. Upealla hauallaan myös Bea lunasti jatkopaikan, samoin Bean sisko Tuuli (Biegga) Helin kanssa.

DSC_0490.jpg

Aamupäivällä, kun kävelimme pois pellolta, ryhmän koirat seisoivat porukalla fasaania. Oli siinä fasaanilla varmasti kuumat oltavat.

DSC_0558.jpg

Iltapäivällä Bea otti seisonnan ojanvarteen, mutta samoilla hajuilla ollut irlanninsetteri ei tilannetta hyväksynyt. Se ryösti seisonnan ja ajoi fasaanin lentoon. Hetken näytti siltä, että Bea pysähtyisi, mutta sitten se otti sen ilmeensä, että "nou hätä, mä hoidan tän"-ilmeensä ja katosi fasaanin perään. Kun se lopulta löydettiin, oli sillä fasaani suussa. Bea hoiti homman. Vaikka tuo temppu ei todellakaan ole hyväksyttävää, ei sille voi kuin nauraa.

DSC_0584.jpg

Poju hävisi erässään linnut pointterille hakiessaan taas kaukana, kun linnut olisivat olleet aivan edessämme. Mutta minkäs teet, kun Poju on suurten linjojen koira.

Bea pääsi linnunotollaan matsaukseen ja ekassa yhteisessä kokeessamme me sijoituimme kisassa neljänneksi, Tuulin ja Heli sijoituttua viidensiksi. Mahdollinen koepalkinto meni siihen ryöstöön, mutta ehkäpä sitten ensi vuonna. Bea on saanut syksyn kokeissaan tuomareilta pelkkiä kehuja.

DSC_0667.jpg

DSC_0616.jpg

DSC_0636.jpg

DSC_0658.jpg

Mahtava päivä!