Eilen kisattiin Kimara eli englanninsettereiden rotumestaruuskilpailu. Kilpailuun starttasi 23 ekipagea, mukana myös Luka ja Pate. Tuomareina valtaa käyttivät Ari Jaatinen ja Matti Juuti.

Aamupäivällä kaikille koirille annettiin kaksi 10 minuutin erää. Paten erissä ei lintuja tavattu ja koska Paten haku ei ole mitään parasta, ei Pate selvinnyt iltapäivän finaaliin. Luka puolestaan esitti silmitöntä hakua hakien koko Jurvan kunnan alueen ja varmaan myös hieman naapurikunnistakin. Lukalla oli myös upea seisonta peltopyyparvelle, joka kuitenkin siivittyi ilman avanssia. Luka käskystä paikalleen, mutta ammuttaessa ilmaan se lähti silmittömään peräänmenoon. Paluumatkalla se otti uuden seisonnan peltopyille. Upeaa toimintaa koiralta, joka vain kerran aikaisemmin on tavannut peltopyyt.

Lukan peltopyyt. Kuva Rauno Mäyrä

Jari ja Luka sekä Tero Laaksonen ja Ödebygden´s G Rave tulossa erästä, jossa Lukalla oli peltopyyt.

 

Finaalikoirat:

Moona ja Hannu Laitala

Rantakurun Åska ja Kai Koskela

Northwalkers Seita ja Janne Koskela

Lappvikens Eera ja Esa Karjalainen

Stjernevannet's Fouga ja Markku Luomanen

Luka od Bacurina ja Jari Vettenniemi

Petsikon Vuokko ja Mika Laatikainen

Huntingfield Julienne ja Pentti Lähdekorpi

Arvenmäen Neo ja Tero Laaksonen

Jekuttajan Puolikuu ja Tapani Korhonen

 

Luka ja Jari lähdössä finaaliin

 

Iltapäivä aloitetiin nollasta eli kaikki aamupäivän upeat tilanteet unohdettiin. Kaikille annettiin ensin 15 minuutin erä, joka jälkeen karsittiin lisää. Luka pääsi jatkoon.

Kisa jatkui pitkään ennen kuin tulokset saatiin selville. Viimeisessä parissa olivat Moona ja Neo. Molemmilla koirilla seisonta yhtä aikaa, Moonalle lupa toimia ensin. Mutta koska seisonnasta ei saatu lintua ilmaan, annettiin vuoro Neolle, joka sai linnut ylös ja korjasi samalla koko Kimaran. Upeasti järjestetty koe, sillä harvoin koirakokeissa voiton ratkettua sataa taivaalta konfetteja! (heti laukauksen jälkeen yksi koivuista päätti tiputtaa kaikki lehtensä, se oli upean näköistä).

Luka oli siis koko Kimaran viides ja lupaavin alle 3-vuotias koira.

Kimaran tulokset:

1. Arvenmäen Neo

2. Moona

3. Rantakurun Åska

4. Jekuttajan Puolikuu

5. Luka od Bacurina

Kuva Susanna Laitala

 

Kuva palkintojen jaosta

 Lupaavin nuori koira-palkinto oli riekkopatsas (kiertopalkinto)