Kuluneella viikolla on tapahtunut paljon. Perjantaina meidän pikkuinen Luka täytti kokonaiset kaksi vuotta. Kuva on otettu perjantaina pellolta.

Kahden viikon päästä on Lukalla edessään Derby. Jotta viimevuotinen show ei toistuisi, on Luka päässyt joka päivä pellolle treenaamaan hakua. Haku paraneekin päivä päivältä, mitä nyt välillä täytyy käydä ojassa, Suo-Santeri kun on.

Välillä Lukan kärsivällisyyttä testataan kanoilla...

Tänään Lukalla oli lintutilanne oikealla linnulla, lintu tosin oli "bird launcherissa". Seisonta, räväkkä nosto, josta lintu ilmaan ja koira rauhallisena paikoillaan. Linnun pudotessa Luka istui aivan rauhallisena.

Kanat voivat hyvin. Nyt ne ovat kaikki vapaana pihassa. Mustat kanat ovat ilkeitä, nokkivat aina tilaisuuden tullen muita. Onneksi pihassa on tilaa väistää niitä. Pieni Helmi-Kana parka ei tosin saa ulkoilla vapaana muiden kanssa, sillä muut kiusaavat sitä. Mustat nokkivat niin rajusti, että pelkään Helmin puolesta ja se ulkoilee muiden kanssa niin, että vahdin sitä koko ajan. Ensi viikolla Helmin tilanteeseen tulee toivottavasti parannus. Siitä kerron myöhemmin.

Mustat kanat ovat vieläkin ilman nimeä. Itse ehdotin niiden luonteisiin sopivia nimiä, kuten Pol Pot ja Imelda Marcos, mutta ne eivät kuulemma käy. Poikani haluaa nimetä ne värin mukaan, kuten Black ja Rainbow (sillä on oranssia nokan juuressa ja siivissä vihreää).

Koirille kanojen vapaana olo alkaa olla sietämätöntä! Kuten kuvasta näkyy, Kapu haukkuu niitä tauotta. Pate tyytyy heiluttamaan niille häntäänsä ja Luka roikkuu aidassa.

Lempifasaanini Mikko, joka syntyi jo runsaat vuosi sitten, on tänään tuotu kotiin ja vapautettu luontoon. Pomarkkuun en sitä halunnut päästää, koska siellä on niin paljon petoja. Tuskin Mikko kauan pärjää täälläkään vapaana, mutta on se nyt ainakin poissa tarhasta ja säästyi metsästykseltä.

En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon fasaanilla on voimaa. Ihan kunnolla sai pitää kiinni. Ja sentään tarhalintu.

Ensin Mikko yritti portista, mutta kun kaikki kolot oli kanojen takia tukittu...

...otti Mikko siivet alleen ja lähti. Hyvää matkaa Mikko!