Es-jaoksen voimin oltiin jahdissa ja kokoustamassa Jurvassa lauantaina. Itse olin mukana yllätys yllätys... Paten kanssa. Aamun sää oli karmea. Räntää tuli vaakatasossa ja näkyvyys oli heikko, ainakin lasit päässä. Lintuja löydettiin hyvin, mutta se loppu olikin surkeaa katseltavaa. Itse en ottanut asetta, koska olen niin surkea ampuja. Mutta tässä seurassa ei olisi tarvinnut hävetä. Pauketta kyllä riitti, mutta siihen se jäikin. Fasaanit jatkoivat lentoaan kirosanojen saattelemana. Patella oli hieno tilanne ojassa, se seisoi lintu etujalkojen välissä. Linnun lähtiessä lentoon, Pate hyppäsi pois ojanpohjalta ja jäi istumaan ja katsomaan linnun putoamista. Kaksi miestä ampumassa, neljä ohilaukasta ja lintu jatkoi onnellisena elämäänsä. ARRRGH!

Patella myös toinen lintu, fasaanikukko kesällä kyntöpeltoa. Kukko ei valitettavasti kestänyt, vaan lähti itsekseen. Pate istui ja katseli lentävää lintua.

Iltapäivällä aurinko alkoi paistaa ja saalistakin alkoi tulla. Meillä oli joukko hienoja koiria matkassa.

Sunnuntain kotiinpaluu ei sujunut kuin saduissa. Kotipiha oli peilikirkas ja vettä jään päällä. Ottaessani Patea autosta, kaaduin suoraan naamalleni. Lähtee muuten karmea ääni, kun hampaat ja nenä osuvat voimalla jäähän. Hampaat huulesta läpi, verta aivan tuhottamasti. Hetken siinä makasin ja varovasti kokeilin, irtosiko hampaita. Hampaat ovat kunnossa, mutta huuli on kuin kuin olisin pizzajonossa tapellut. Näyttävä kotiinpaluu.

Kiitokset jaoksen miesväelle mukavasta päivästä.

 

Lauantaina Poju osallistuu Kauhajoen kokeeseen.