Mihin tämä maailma on menossa, kun pienet koiratkin joutuvat töihin. Siis oikeisiin töihin, ei mihinkään sanomalehden noutoon tai pulkan vetoon.

Pate siis joutui töihin. Fasaanijahtiin Pornaisiin. Ja nyt ei siis ollut kyseessä isännän ja kaverien huvijahti, vaan oikea maksullinen asiakastapahtuma. Sinne tarvittiin hyvää koiraa eikä näiltä seuduilta löydy Patea parempaa.

Lunta oli enemmän kuin tarpeeksi.  Patella on kuvissa piippari, joka piippaa, kun koiralla on seisonta (se keltainen palikka niskassa). Kuvat Erä-Halla. (Erä-Hallan logossa oleva irlanninsetteri on meidän Calypso).

Nouto

Vielä vähän...

Patella oli useita tilanteita ja useita pudotuksia. Päivä oli raskas lumimäärästä johtuen. Kun Pate tänään kotiutui, oli se täynnä intoa ja juttua piisasi. Pate on kova juttelemaan, kun sillä on ollut kivaa.

Tätä kirjoittaessani Kapu makasi sohvalla. Jari ilmoitti, että Kapulle on luultavasti tulossa epilepsiakohtaus. Sillä ei ole ollut kohtausta (tietääkseni) lähes viiteen vuoteen. Nyt se alkoi kuolaamaan ja jalat jäykistyivät. Koko koira tärisi. Aloin silittämään sitä ja juttelin sille ja kuinka ollakkaan, kohtaus ei tullutkaan sen kummemmin.  En ole koskaan päässyt näin nopeasti rauhoittamaan sitä ja onneksi se tehosi. Kapulla on lääkitys, mutta täytynee tarkastaa annostus, mikäli tapahtuu vielä vastaavaa.

Vuoristosusi Luka huvitti itseään rikkomalla talvihanskani. Ja ne kun olivat niin lämpimät. Pah!