Lainaus Saksanseisojakerhon sivuilta:

Usein koira löytää riistaa niin kaukaa tai niin peitteisestä maastosta, ettei ohjaaja voi havaita koiraansa värikkäistä huomioliiveistä huolimatta. Tällöin koiran on oma-alotteisesti tai pillikutsulla tultava hakemaan ohjaaja paikalle, josta se riistaa löysi. Tätä ominaisuutta kutsutaan tiedottamiseksi ja se on ehkäpä paras ilmentymä koiran ja ohjaajan saumattomasta yhteistyöstä. Monella koiralla tiedottaminen on luontainen toiminto.

Ja nyt siis meidän Patekin tiedottaa!!! Tiedottaminen havaittiin eilen kurppajahdissa ensimmäistä kertaa. Patella oli eilissä jahdissa jälleen piipparipanta, joka piippaa koiran ollessa paikallaan. Piippaus kuului kaukaa ja sankarimetsästäjämme eivät olleet Patea metsästä löytäneet. Piippaus loppui (eli koira liikkeellä) ja yht'äkkiä Pate tuli täyttä vauhtia polkua pitkiä. Suuret valkoiset metsästäjät nähtyään täysi jarrutus ja takaisin seisonnalle. Tällä kertaa koira löytyi ja Paten upeasta tiedotuksesta kurppa saaliiksi. On se vaan upea koira!

Tänään olin itsekin Paten ja Jarin mukana kurppia etsimässä. Aamulla tuuli oli aivan tyyni, ei pienintäkään tuulen virettä. Tästä huolimatta Patella oli kuusi tilannetta, lintua ei vaan saaliiksi saatu. Yhtenä syynä oli Jarin tasku, johon ase jäi kiinni . Tilanteessa ilmoille pääsi sellaisia sanoja, joita ei tähän voi kirjoittaa.

Pate on maailman paras koira!