Tänään olitiin erkkarissa Lapualla. Tuomararina oli ruotsalainen Marina Bengtsson. Mukana olivat sekä Luka että Pate, joka sai esittäjäkseen Susannan. Susannalle suuret kiitokset.

Ensin oli Paten vuoro. Se esiintyi kauniisti, eikä jojonnut kuten yleensä (hmmm, vedetäänkö nyt niitä johtopäätöksiä esittämisestä?). Pate sai keltaisen nauhan eli hyvän. Arvostelussa oli paljon hyvää, huonoina puolina mainittiin rintakehän kapeus ja ahtaat takaliikkeet. Ei siis mitään uutta auringon alla. Yllättävää oli se, että Pate oli pitänyt eräänlaista "kurkkuääntä", joka ei ole murinaa, mutta tuomari mainitsi Paten "jutelleen hänelle". Lisäksi mainittiin. että Pate esitettiin kauniisti.

962012erikoisnyttely066


Lukakin esiintyi hyvin. Sillä on feminiininen pää ja se on liian laiha. Niin kuin onkin. Monen tunnin päivittäinen kanojen jahtaaminen aiheuttaa laihtumista. Mutta sitten tuli yllätys, Luka sai punaisen eli erinomaisen. Se oli Lukalle ensimmäinen ERI.
Kotimatkalla poikettitin kylässä ja tavattiin Paten emä ja pikkusisko Ceri (kuvassa). Matkalla Lapualta Ilmajoelle Luka puri poikki navigaattorin johdon (johto tulee takaluukusta etupenkille). Taisi olla ainakin viides kerta.
Sitten alkoikin varsinainen hauska osuus. Jeeppi alkoi vilkuttamaan moottorin varoitusvaloa  ja jouduimme jättämään sen Isojoelle. Soitto vakuutusyhtiöön, joka hoiti paikalle hinausauton ja itse jatkoimme matkaa taksilla kotiin. Onneksi löytyi taksikuski, joka otti kyytiin myös kaksi setteriä. Koirat matkustivat mukavasti invataksin hulppeissa tiloissa. Nyt sitten jännätään ensi viikkoon, mitä vikaa autossa on. Haluaako joku ostaa hyvän maasturiin, siirryn polkupyörään.