Lauantaina Pate osallistui Jurvan kokeeseen. Ensimmäisessa erässä tuomari halusi nähdä koirien hakua ja lintuja ei tavattu. Tosessa erässä Patella oli rusakkotilanne, mutta Pate ei rusakosta välittänyt. Kolmannessa erässä Patella oli seisonta peltopyyparvelle. Jari ehti juuri ilmoittaa seisonnan, kun pyyparvi otti siivet alleen. Pate jäi hienosti paikoilleen. Valitettavasti toimintalupaa ei vielä ollut, joten laukausta ei nähty eikä kuultu. Neljännessä erässä ei lintuja ja Pate väsähti. Ei siis palkintoa. Typerät peltopyyt, olisivat vielä hetken malttaneet.


Tämä ei ollut Paten rusakko, vaan lähti pointterin seisonnalta. Kuva on otettu auton tuulilasin läpi.


Koe on ohi


Kotimatkalla Pate ja Poju nukkuivat auton perässä sulassa sovussa. Kännykällä otettu kuva.

Tänään Poju kävi Tampereella kuranäyt... eikun pentunäyttelyssä. Näyttely oli ulkona ja kuraa ja mutaa oli hurjasti. Pojua tilanne jännitti aikas paljon ja esiintyminen oli väkinäistä. Seisottaessa se veti jalat vatsan alle ja näytti ihan töpöltä. Poju Mutapaakun arvostelu:

5 kk sopivasti kehittynyt rodunomaista temperamenttia edustava, mutta jaloutta kaipaava urospentu, joka esiintyy turhan lyhyeksi kasattuna ja takaraajoja rungon alla pitäen. Taaksepäin kohoava lanneosa, jyrkästi laskeva lantio. Riittävä raajaluusto, hyvät käpälät. Vielä puolivalmis pää, tummat silmät, hyvä pigmentti. Oikeeanlaatuinen karvapeite. Tulisi liikkua ja esiintyä rennommin. Tänään havaittavissa vain yksi kives.

Jotenkin huvittaa tuo lause sen päästä. Koira on 5 kk, ei kai sen pää ole vielä valmis. Höh!