Kaikkea sitä sattuukin! Sunnuntaina mennään Paten kanssa Ladyt Lakialla-kisaan Vimpeliin. Se on ensimmäinen kokeeni, joten kaikki katastrofin ainekset ovat ilmassa. Viime viikolla saimme opastusta Pentiltä, jolloin huomattiin, että Pate tulee tekemään kokeessa huiman peräänmenon, mikäli lintutilanteeseen päästään. Eilen käytiin vielä kokeilemassa lintutilannetta ja katsomassa lähteekö meikäläisestä sellaista ääntä, että saisin Paten pysähtymään. Jari vei linnun launcherissa pellolle ja eikun tositoimiin. Jotta Jari ei vaikuttaisin Pateen, istui Jari autossa kaukana pellolta kaukosäätimen kanssa.

Pate otti seisonnan fasaanille ja menin aseen kanssa paikalle tarkoituksena siis ampua ilmaan. Annoin nostokäskyn, Jari laukaisi linnun ja ammuin ilmaan. Ja mitä tekee se typerä lintu? Vastoin kaikkia odotuksia se kurvaa oikealle, vaikka sen piti lentää vasemmalle. Tyhmä lintu! Se lensi siis suoraan haulikkohollille. En edes tajunnut huutaa Patea paikoilleen, mutta sekin vain istui ja katsoi, kun lintu tuli räpiköiden alas. Siinä sitä sitten ihmettelin, että mitä ihmettä juuri tapahtui? Osuinko lintuun vai miksi se lensi niin huonosti? Kohta puiden takaa kuului Jarin huuto, että pitäisi lähettää koira noutamaan. Annoin Patelle luvan ja se lähti innolla. Kun se oli melkein linnulla, lintu hyppäsi ilmaan ja Pete samalla vauhdilla perään noutamaan sitä. Karjaisin Patelle ja se pysähtyi ja odotti linnun laskeutumista, jolloin Pate sai luvan jatkaa noutoa. Se nouti linnun ja onnistunut treeni oli takana.

Kokeessa pitäisi vaan muistaa lintutilanteessa huutaa se paikoilleen. Miten voin muistaa kaiken? Meillä ei ole mitään odotuksia sunnuntaille, paitsi haluaisin päästä edes toiseen erään.

Vimpelin tunnelmia viimeistään maanantaina.