Tänään kävin Paten kanssa vesityökokeessa. Tarkoituksena olisi osallistua mannermaisille kanakoirille tarkoitettuihin kokeisiin syksyllä, mutta sitä ennen tarvitsisi suorittaa vesityökoe. Kokeessa koira istuu, vastarannalta heitetään lintu veteen, samalla ammutaan ja tuomarin luvalla lähetetään koira noutoon. Pate istui rauhallisena ja lähti innolla noutoon. Mutta... se ui hienosti yli puolen välin ja kääntyi sitten takaisin. Lähetin sen takaisin, mutta joka kerta se kääntyi takaisin samassa kohden. Herraa vissiin häiritsivät lumpeenvarret, jotka osuivat herkkiin jalkoihin... Eli tällä kertaa kävi kuin Euroviisuissa, nolla pistettä.

Kyse ei ole siitä, etteikö Pate osaa, vaan sitä nyt ei vaan huvita moinen pakastetun linnun noutaminen. Eikös sitä varten ole olemassa labukat?

Ja jos joku nyt ihmettelee, miksi olen setteriä viemässä mannermaisten kokeisiin, niin se selittyy sillä, että olen surkea ampuja ja aseenkäsittelijä. Mannermaisten kokeissa ei tarvitse itse ampua, kuten englantilaisten puolella.

Pate Pomarkussa lauantaina, todistetusti osaa uida.

Täytyisikö opetella itse ampumaan, niin voisi jättää vesityöt muille? Kortti ja aseenkantolupa kuitenkin löytyy...